in

LoveLove OMGOMG

TOP 9 Cei mai simpatici catelusi

Locul 9 – Shih Tzu

Catelusii din rasa Shih Tzu, originari din China, sunt considerati a fi unii dintre cei mai nobili catelusi pentru ca dau dovada atat de aroganta, cat si de o fina politete. Interesant este ca preotii budisti din Tibet le acordau acestora consideratii religioase si ii asemanau cu mici lei (shih-tz in chineza inseamna chiar leu).


Locul 8 – Border Collie

Catelusii din rasa Border Collie probabil ca iti par cunoscuti, pentru ca sunt cainii pe care ii vezi adesea pe munte, insotind turmele de oi. Acestia isi au originia din Scotia si Anglia, fiind considerati unii dintre cei mai inteligenti caini.


Locul 7 – Cocker Spaniel

Blanosii din rasa Cocker Spaniel sunt unii dintre repreznetantii rasei Gundog, rasa cunoscuta pentru abilitatile sale vanatoresti. Prin secolul 11 erau folositi drept caini de vanatoare de pasari, in Anglia si Franta


Locul 6 – Beagle

Catelusii din rasa Beagle, originari din Anglia,  au una dintre cele mai induiosatoare priviri si sunt extrem de blanzi, inteligenti si foarte, foarte jucausi.


Locul 5 – Bichon Frise

Catelusii din rasa Bichon Frise sunt unii dintre cei mai draguti datorita blanitei si dimensiunii lor, fiind preferati in rol de animale de companie.  Interesant este insa ca originea lor nu este foarte clara, insa se vehiculeaza ca ar fi fost adusi in Anglia si Franta de catre comerciantii fenicieni.


Locul 4 – Bjelkier

Catelusii Bjelkier, sau Samoyed,  mai sunt cunoscuti si sub denumirea de “caini primitivi” datorita puritatii tiparului genetic (albul imaculat al blanii), avand o origine foarte veche, din Siberia. Se crede ca stramosii lor au fost domesticiti cu mai bine de 3000 de ani in urma pentru conducerea turmelor de animale, tractare si chiar vanatoare.


Locul 3 – Yorkshire Terrier 

Catelusii din rasa Yorkshire Terrier au una dintre cele mai mici talii, facandu-i foarte apreciati in randul doritorilor de animale de companie mici si adorabile. Catelusii din rasa Yorkshire Terrier sunt atat de mici incat un caine din aceasta rasa a obtinul recordul mondial pentru cel mai mic caine din lume.


Locul 2 – Pomeranian 

Catelusii din rasa Pomeranian sunt originari din germania, dupa cum se poate vedea si blana roscata, asemeni rasei germane. Sunt de dimensiune mica si sunt conoscuti pentru firea lor foarte activa si jucausa.


Locul 1 – Toy Poodle

Catelusii din rasa Toy Poodle sunt foarte cunoscuti si adorabili datorita aspectului lor ca de jucarie de plus, fiind chiar denumiti “pudeli de jucarie”.

Originea lor este incerta, discutandu-se inca daca provin din Germania sau din Franta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0

Comentarii

0 comentarii

14 Lucruri Pe Care Nu Le Gasesti La Un McDonald’s Din America

30 De Filme Pe Care Sa Nu Le Vizionezi Cu Parintii